Vogelhuisjes en boekenleggers


Afgelopen zaterdag was het een drukke middag in De IJp.

Bewoners, familie, bekenden en mensen uit de omgeving wilden graag komen knutselen.
Sommigen wat aarzelend, anderen konden niet wachten om aan de slag te gaan.

 

Degenen die kozen voor het vogelhuisje namen plaats achter de tafel. Ze kregen een kaal vogelhuisje. Door het scheuren van papier uit en tijdschrift of een servet kregen ze kleine stukjes papier. Deze konden ze met speciale lijm opplakken.

 

Zo werden het heel persoonlijke en verrassende vogelhuisjes. Ook kon je doosjes beplakken met papier. Een mevrouw maakte haar eigen geldkistje waarna ze – naar eigen zeggen – haar man zou vragen om daar regelmatig 10 euro in te doen.

 

Maar wat te denken van een vogelhuisje met een eigen stripverhaal?
Of het vogelhuisje wat opa maakt voor zijn jarige kleinzoon.
Ieder huisje kreeg zo zijn eigen verhaal.

 

 

 

 

Maar de meest opvallende was toch wel het sexy vogelhuisje: daar zal het wel heel druk worden met vogeltjes. Wie wil er nu niet bij deze mooie dames komen eten?

 

Aan de andere tafel werd er druk aan boekenleggers gewerkt.  Men begon met blanco kaartjes en kon deze zelf versieren met Zentangels of andere versierseltjes.

 

Ook hier waren de resultaten erg mooi:
prachtig gekleurde Zentangels.

 

Een reactie van een van de dames: “Ik had me voorgenomen om niet mee te doen. En kijk nu eens hoe mooi het is geworden. Ik ben blij dat ik toch meegedaan heb.”

 

 

 

 


Deze middag werd muzikaal begeleid door de pianist Jack de Kanter. De bezoekers kregen geen genoeg van zijn liedjes uit ‘de oude doos’.

 

En toen Piet Brosens ook nog eens het liedje “het meisje van de zangvereniging” liet horen, zong iedereen uit volle borst mee.

 

 

 

Kleur je Lente kijkt terug op een geslaagde middag. Uiteraard met dank aan de gastvrijheid van De IJp. En mede op verzoek van de bezoekers komen we graag weer terug.

 

 


Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.