Tassen van tweedehands kleding

tasMijn naam is Mieke Straasheijm. In 2014 stond ik op de Kleur je Lentebeurs.

Ik maak tassen van tweedehands kleding. Het idee is ontstaan in een periode van langdurige gezondheidsproblemen waardoor ik niet meer van huis kon. Ik ben gaan zoeken naar iets wat ik leuk vond en nog goed kon doen zonder dat het mij veel energie kostte. Ik had nog een stapel kleding wat eigenlijk weg kon en kwam op het idee daar eens iets leuks van te maken, een TAS!! En zo is het idee ontstaan.

Inmiddels maak ik ook tassen in opdracht voor mensen met speciale wensen. En krijg ik veel verzoeken om een tas te maken van de kleding van een overleden dierbare; kleding met emotionele waarde speciaal van die persoon.

IMG_0485

 

Het is vaak kleding die ze willen bewaren omdat hij of zij  deze veel heeft gedragen. Vaak eindigt het dan in de kast of in een doos en ligt het daar jaren. Dus waarom er niet iets moois van maken dat je kunt gaan gebruiken of ergens weg kunt zetten zodat diegene toch nog een beetje bij je is.

IMG_0484

Als men het resultaat ziet, vloeien er vaak tranen en dan weet ik dat het goed is.

Inmiddels is het een beetje een uit de hand gelopen hobby, waar ik mijn creativiteit in kwijt kan, waarin ik mij kan ontspannen en ik maak er ook nog mensen blij mee!!

Groetjes Mieke

IMG_0483 IMG_0482

 

 


Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.