Griekse boot

klaar klein

 

Tijdens de  mozaïek inloopdag  hebben de bezoekers kennis kunnen maken met diverse vormen van mozaïek. Het bleek toen dat sommigen het lastig vinden te bedenken wat ze willen maken. Het doorbladeren van diverse boeken en tijdschriften zorgt zeker voor inspiratie. Tijdens deze dag was ook Hanneke Gravemaker aanwezig. Zij vertelde hoe zij geïnspireerd raakte voor het maken van een prachtig mozaïek.

Lees hieronder haar verhaal.

 

“We waren op vakantie in Griekenland en gingen naar een werkplaats waar ze dingen van olijfhout maken.Bij binnenkomst in de tuin bij deze werkplaats zag ik een schip gemaakt van olijfhout, drijfhout en ijzer gevonden op het strand.

griekse boot

Hiervan heb ik een foto genomen. En naar aanleiding van deze foto zijn we begonnen met het maken van een schip van mozaïek.
De afmeting van het mozaïek is 1 meter 30 bij 1 meter.

Het schip hangt op een buitenmuur bij ons huis.”

Hanneke Gravemaker

 

Kijk op onderstaande foto’s hoe de boot stap voor stap gemaakt is. Door op een foto te klikken wordt deze vergroot en kun je ze beter bekijken.


Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.