DIY Schilderen op muziek

Benieuwd wat Schilderen op muziek precies inhoudt? Hieronder vind je een duidelijke omschrijving. Je kunt dit uiteraard zelf doen maar met een groep is het zeker ook erg leuk.

Iedereen krijgt een schildersdoekje en een potlood. Je zet het potlood ergens op het doek. Doe vervolgens je ogen dicht. De muziek gaat aan en op de cadans van de muziek laat je je potlood over het doek gaan, zonder het potlood op te lichten en dus met de ogen dicht. Maak de vormen niet te klein.
Als de muziek stopt, stop je met tekenen. Hoe langer de muziek doorgaat hoe meer figuren. Je kunt nu enkele lijnen eventueel verder tekenen naar de randen.

Zet ergens op het doek een klein voorwerp: bordje, doosje, hartje. Alles kan: je kunt ook zelf vormen knippen uit karton . Op internet staan genoeg voorbeelden.  Omlijn dit voorwerp met potlood, dan krijg je weer een extra leuk effect.

Ga nu alle vlakken inkleuren. Ben je klaar met inkleuren dan kun je met een zwarte of gekleurde stift de potloodfiguren overtrekken zodat de kleuren mooier uitkomen en oneffenheden niet meer opvallen. Je kunt er nog voor kiezen om in de vakken, met stift of verf, stippen of streepjes te zetten langs de lijnen.

Het levert verrassende en vaak kleurrijke schilderijen op. Veel plezier!!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.