Boekenlegger maken

Tijdens de creatieve middag op 4 februari maken we naast andere leuke dingen ook boekenleggers. Hierbij een uitleg hoe je een leuke boekenlegger maakt in korte tijd. Belangrijk is dat je niet teveel nadenkt maar gewoon begint. Geen potlood en gum maar meteen een fineliner. Daarnaast heb je kleurpotloden, stiften of verf nodig om er een beetje kleur aan te geven. En dan natuurlijk stevig papier waar je de vorm van een boekenlegger uit knipt. Van de restjes kun je kleine kaartjes knippen om bijvoorbeeld een naam op te schrijven.

 

De nog onbewerkte boekenlegger ligt klaar om versierd te worden. Een voorbeeldje ligt er naast maar ga vooral niet na tekenen. Doe gewoon je ding.

 

 

Begin met rondjes te zetten, enigszins  onder elkaar, ga vervolgens de rondjes verbinden met 2 lijnen zodat je een soort lint krijgt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoek een paar mooi kleuren uit en ga de linten en bolletjes kleuren. Voor je gevoel doe je dat binnen de lijntjes en kleur je de vlakjes keurig dicht, maar het ‘leeft’ veel meer als je dat juist niet doet, zoals op de foto. Gebruik niet teveel verschillende kleuren anders wordt het heel druk.

Maak nog een leuk naamkaartje, haal een mooi lintje door de ponsgaatjes, en knoop een leuk strikje.

 

 Klaar is je boekenlegger!

                                               

Nu is het een uitdaging om je volgende boekenlegger te maken met heel andere versiersels. Google eens op ‘zentangle’ en je ziet de meest leuke figuurtjes die je kunnen inspireren.

Veel plezier!

 

 

Op een later moment leg ik op deze site uit hoe je een mooi paasei met zentangle kunt bewerken tot een waar kunstwerkje! Dat kan op een schildersdoekje maar natuurlijk ook op een echt ei. Om alvast een voorproefje te geven hierbij een foto van een kerstbal met zentangle op een schildersdoek.

Ik hoop je binnenkort weer te zien op deze site!

 

Groetjes Ans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.